
اینجا برایتان هشت خودرو برتر سال عجیب و غریب ۹۸ را گرد هم آوردهایم. از محصولات کارکرده تا خودروهای وارداتی جدید و از محصولات ملی تا مونتاژیهای پرفروش، همه در این لیست نماینده دارند.
واقعا سالی نبود که در آن بتوان خودرو برتر انتخاب کرد. تحریم همه چیز را بر باد داد و برنامهها را به هم ریخت. شاید اگر این توافق مانده بود الان سیتروئن C3 صادر میشد، داسترهای نسل جدید در کارخانه بنرو راهی اروپای غربی میشدند و پژو ۲۰۸ یا فولکس پولو تولید داخل پس از عرضه در ایران به آفریقا صادر میشدند. منتها نشد و ماییم و همین اندک محصولات باقیمانده. امسال البته اتفاقات جالب بسیاری افتاد. از رونمایی از نخستین شاسیبلند ملی توسط سایپا تا تولید نسخه اتومات دنا و رونمایی از چندین خودرو جدید. سالی که گذشت البته سال کارکردهها هم بود و بسیاری از خودروهای قدیمی با عبور پراید از رقم ۶۰ میلیون دوباره سر زبانها افتادند. ما سعی کردیم بهترین خودروهای سال از نظر خودمان را طبق همین بضاعت اندک صنعت خودرو ایران در این گزارش معرفی کنیم. چیزی که قطعا به آن ایرادات بسیاری وارد است. با این حال شما بخوانید شاید جالب بود!
سایپا کوییک اتومات
۱۲۰ میلیون تومان
انصافا تولید یک خودرو ۷۵۰۰ دلاری اتومات که اندکی هم ظاهرش به روز باشد و قابل تحمل، کار سختی است و حتی رنو هم به سادگی از آن دم نمیزند. سایپا اما امسال کوییک را در بازه قیمتی مشابهی در انواع معمولی، اتومات و R معرفی کرد و فروش خوبی را هم با آن تجربه کرد. این خودرو قطعا ایراداتی دارد و مشکلاتی اما در شرایط تحریم و بسته ماندن اجباری بازارهای داخلی، شاید یک هوای تازه باشد. این خودرو که به زودی قصد دارد راهی بازار آفریقا شود، به دو دلیل قیمت نسبتا بهتر و هزینه نگهداری پایین، توانست در جمع بهترینهای سال قرار گیرد. امید که کیفیتش ارتقا یابد.
پژو ۲۰۷ اتومات
۱۷۵ میلیون تومان
نوسانات قیمت امسال گاها بهای پژو ۲۰۷ اتومات را تا سطح ۲۰۰ میلیون تومان و حتی بیشتر بالا برد. منتها ۲۰۷ در نسخههای دستی و اتومات محبوبیت خود را حفظ کرد و حتی گسترش داد. دلیل این موضوع هم ساده است. ترکیب یک جفت چشم برآمده و جسور در کنار رنگهای جیغ و امکانات بهتر و بهروزتر و البته یک جعبه دنده اتوماتیک بیدردسر از ۲۰۷ خودرویی محبوب برای طیف وسیعی از خریداران جوان ساخت که در فقدان رقبای وارداتی یا چینی، تنها گزینه ممکن در این کلاس و رده قیمتی است. این خودرو سال بعد هم احتمالا همین روند را حفظ خواهد کرد.
دنا پلاس توربو
۲۰۰ میلیون تومان
بیشک مهمترین اتفاق سال ورود دنا پلاس توربو به شکل انبوه به بازار بود که این اواخر با پیش فروش و عرضه بسیار محدود نسخه اتوماتیک کامل شد. دنا پلاس که از بدو ورود به بازار خود را خشن، جسور و سریع نشان داده، در مدل توربو مهیجترین شکل از یک سدان اقتصادی ایرانی را به نمایش گذاشت که با یک سوم هزینه نگهداری سالانه خودروهای وارداتی همرده همان سطح قدرت را در کیفیت ساخت پایینتری به خریداران ارائه کرد. ایران خودرو اگر قدر اعتبار دناپلاس را بداند و در ادامه بر کیفیتش بیفزاید، قطعا خواهد توانست تا مدتها در این کلاس یکهتاز میدان باشد.
جک S3
۲۵۰ میلیون تومان
ترکیب یک چهره سردرگم اما خشن با کابینی به نسبت مدرن و یک صندوق بار ۶۰۰ لیتری از s3 محصولی موفق در سال ۹۸ ساخت. خودرویی که بخش بزرگی از تیراژ کرمان موتور در سال جاری را مال خود کرد و به شکل گستردهتری مونتاژ شد. این محصول که از ضعف آشکار قوای محرکه در مسیرهای بین شهری رنج میبرد، برای زندگی شهری یک گزینه ایدهآل است که با داشتن شباهتهایی به خانواده هیوندای و نیز امکانات به روز توانسته بهترین عملکرد را در سالی که گذشت به دست آورد و بر رقبای خود از برندهای چانگان، چری و … غلبه کند.
چری تیگو ۷ iE- مدل ۲۰۱۸
۴۷۵ میلیون تومان
با اوجگیری قیمت کراساوورهای کوچک و کامپکت بازار ایران از رده ۱۰۰ تا ۱۷۵ میلیون به ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون، این تنها چری تیگو۷ بود که خوشحال شد و خب توانست بخش نسبتا بزرگی از خریداران را به سمت خود جذب کند. طراحی مدرن و حتی جذاب بدنه در ترکیب با یک کابین موزون و اقتصادی و متعارف و البته لیستی از امکانات جدید که با تریم iE این خودرو عرضه شد از تیگو۷ جانشینی مناسب و آبرومند برای هیوندای توسان یا کیا اسپورتیج ساخت. همین عامل هم باعث شد تا روند همیشگی افت قیمت نسخههای صفر این خودرو به کل از بازار رخت بندد!
سیتروئن C3
۵۲۵ میلیون تومان
محصول سفید و سرخ سیتروئن در ایران که بعد از سالها دوباره به گروهبان فرانسوی اعتبار داد و نامش را سر زبان مردم ایران انداخت. C3 که بر همان پلتفرم پژو ۲۰۰۸ بنا شده، با همه تولید اندکش توانست در سال ۹۸ روزهای خوبی رو بگذراند و روی دست نمونههای وارداتی اعم از آلفا رومئو جولیتا بلند شود. موتور قدرتمند، طراحی مهیج و فضای کلاسیک کابین از جمله محسنات C3 است، ضمن اینکه هندلینگ خودرو در مقایسه با ۲۰۰۸ بهتر و خوشایندتر است. بزرگترین ایراد C3 البته کمبود برخی امکانات در کنار نبود تنوع رنگ بوده که به اعتبار خودرو ضربه وارد کرده است.
تویوتا کمری هیبرید – مدل ۲۰۱۶
۸۰۰ میلیون تومان
کمری دوباره نامش سر زبانها افتاده. با خیزش پاسات خوشپوش به رده قیمتی ۱و ۱.۱ میلیاردی و کاهش اعتبار تالیسمان، سوناتا و اوپتیما این کمری بود که از فرصت استفاده کرد و با افزایش قیمت، به گزینه نخست بسیاری از خریداران بدل شد. این موردی است که برای کمتر خودرویی در این روزها رخ میدهد ولی سدان پرچمدار تویوتا با پایینترین نرخ مصرف سوخت، یک موتور هیبریدی قدرتمند، اتاقی به غایت راحت و طراحی جذاب بدنه عملکردی برجسته دارد. بماند که هزینه نگهداری آن نصف پاسات است و از همه سدانهای کرهای، فرانسوی و ژاپنی دیگر کمتر است.
دیاس ۷کراسبک – مدل ۲۰۱۸
۱.۵ میلیارد تومان
خیلی بدشانس بود که تحریم دامان ایران را گرفت وگرنه میتوانست حداقل در ابعادی نزدیک به ب.ام.و X3 در کشور فروش کند. ظاهر لوکس و برجسته در کنار استفاده دست و دلبازانه از مواد گرانقیمت و تجهیزات به روز از دیاس ۷کراسبک یک محصول مطمئن ساخته که به خوبی قادر است نیازهای خریداران مشکلپسند و آلمانیدوست را برطرف کند. این خودرو البته مثل هر محصول دیگری، عیوبی هم دارد که از جمله آنها میتوان به قدرت کمتر موتورش اشاره کرد. ولی همین موضوع از یک جنبه دیگر موجب برتری کراسبک از نظر هزینه نگهداری پایین شده است.