به گزارش «اخبار خودرو»،قیمت خودرو که در هفتههای گذشته سر بهفلک کشیده و رکوردی بیسابقه از خود به جا گذاشته بود. اکنون با کاهش نرخ طلا و ارز و همچنین گسترش ویروس کرونا در کشور، روند نزولی به خود گرفته و با کاهش همراه شده، این در حالی است که بهعقیده فعالان بازار خودرو، از ابتدای هفته گذشته تاکنون باتوجه به شیوع کرونا در بسیاری از شهرهای کشور، از میزان تقاضا برای خرید خودرو به شدت کاسته شده و بازار با رکود مواجه است. همچنین آمارها نشان میدهند در این مدت میزان مراجعه به مراکز شمارهگذاری و تعویض پلاک نیز به شدت کاهش یافته، این موضوع نشان میدهد مصرفکنندگان در شرایط کنونی از خرید خودرو امتناع کرده و ترجیح میدهند تا به ثبات رسیدن اوضاع و کند شدن روند گسترش کرونا، از خرید خودرو اجتناب کنند.
این پدیده نشان میدهد روند افزایشی قیمتها در بازار آزاد کاملا کاذب است و باتوجه به میزان تقاضا متغیر خواهد بود. درواقع اختلاف چشمگیر قیمت کارخانه و بازار باعث شده است سرمایهداران به بازار خودرو روی خوش نشان دهند و سرمایه خود را روانه این بخش از اقتصاد کشور کنند. بههمینخاطر هنگام باز شدن شرایط پیشفروش خودرو توسط خودروسازان، شاهد ایجاد صفهای طولانی یا از دسترس خارج شدن سامانههای فروش اینترنتی به دلیل هجوم ناگهانی کاربران به منظور ثبتنام خودرو هستیم. اکنون که تقاضاهای کاذب از سوی سرمایهداران کاهش چشمگیری پیدا کرده است، شاهد نزولی شدن قیمتها در بازار هستیم.
بههمین خاطر برخی کارشناسان معتقدند امسال شبعید قیمت خودرو نسبتبه ماههای پیش کاهش چشمگیری خواهد داشت و همین موضوع باعث میشود مصرفکنندگان واقعی قادر به خرید خودرو با قیمتهای منطقیتری باشند.
درواقع در شرایط فعلی بهدلیل افزایش شدید قیمتها و کاهش چشمگیر قدرت خرید مصرفکنندگان، فاصله میان قیمت محصول و قدرت خرید مصرفکننده بیشازپیش شده است. بههمیندلیل در شرایط کنونی بسیاری از افراد توانایی خرید ارزانترین خودروهای داخلی را هم ندارند و نتیجه آن، اسفند بیرونق در بازار آزاد است در حالی که سالهای گذشته در این ایام شاهد رونق و افزایش میزان تقاضا ازسوی مصرفکنندگان بودیم.
نبود نظارت جدی و درست بر نحوه قیمتگذاری خودرو در بازار و همچنین عدم شناسایی افراد سودجو و تاثیرگذار در قیمتگذاری خودرو در بازار آزاد باعث میشود بسیاری از مصرفکنندگان هم سوار بر موج دلالپروری شوند و با تعیین قیمتهای دروغین، موجب برهم ریختن هرچه بیشتر نظم بازار شوند. از آنجاکه خودرو امروزه بهعنوان کالای اساسی شناخته میشود، دستگاههای نظارتی و اجرایی میتوانند با تعیین سقف قیمت مشخص برای هر محصول، از ایجاد قیمتهای کاذب و دروغین جلوگیری کنند. همچنین افزایش میزان عرضه توسط خودروسازان بهصورت توأمان میتواند تعادل نسبی در عرضه و تقاضا ایجاد کند که نتیجه این تدابیر کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمتهاست.